top of page

קדירות ומרקים טעימים ומפתיעים  במחוזות איטליה השונים

אמנם איטליה ידועה כארץ הפסטה והפיצה

אך המטבח האיטלקי המסורתי  עשיר במגוון מרקים וקדירות

טעימים המושלמים לימי החורף הקרים

רבים מהמתכונים מבוססים על מצרכים בסיסיים וזמינים כמו לחם, ביצים ירקות וקטניות ומקורם בתקופות של מחסור ועוני בהם היוו המרקים אוכל בריא, משביע ומחמם את הלב

 ...ממש כמו ׳מרק כפתור׳

טוסקנה - מרק Ribollita , מרק קטניות, מרק לחם, מרק פטריות

 

לאציו- קדירת גרגירי חומוס, מרק Acquacotta (ירקות וביצה עלומה)  

מרק  Stacciatella (ציר בקר עם פרמז׳ן, לחם וביצה)

 

אומבריה - מרק חיטת אם בראשית (Farro), מרק כרובית

 

מחוזות מרכז-צפון איטליה - מרק כרוב, תפו״א ולחם בכל מיני גרסאות

 

סיציליה, פוליה - Zuppa di cozze (קדירת מולים)

 

קמפניה- מרק קישואים וגבינת פרובולונה 

 

קלבריה - קדירת כרישה ותפו״א,קרם עגבניות דלעת ופלפל צ׳ילי

 

מוליזה, אברוצו - Brodetto (מרק דגים ופירות ים)

 

לומברדיה - Ris e Lac (מרק אורז, חלב ודלעת מתקתק), Mariconda (ציר עוף/בקר עם קציצות לחם)

 

ונטו- מרק כבדי עוף, מרק שעועית ופסטה, מרק אספרגוס

 

אמיליה רומניה- מרק ערמונים ושעועית

 

טרנטינו-אלטו אדיג׳ה- קרם בצל, מרק שעורה, מרק גולש

 

 

פיימונטה - מרק דלעת ירוקה כפרי, מרק שעועית ירוקה

 

 

 

                                                       אם טעמתם הכל, תקבלו עוד ...

Chili Bowl
Cheese
Clam on a Hook
Fish
Holiday Pumpkin
Spring vegetables
Tomato
:    המלצות שלנו במחוזות שונים באיטליה
Buttons
bottom of page